Lotta Harala – aidoista ja esteistä yli mestarin elkein

Pika-aitajuoksijana ammatikseen urheileva Lotta Harala on hallitseva 100-metrin aitojen Suomen mestari. Hän on yksi Tampereen Pyrinnön nykyisistä kärkinimistä, ja myös tämän nuorisovalmennuksestaan tunnetun seuran ylpeä kasvatti. Menestystä on tarttunut uran aikana myös aiemmin – vahingossa, ja vahinkoa aiheuttaen.

– Nuorempana tuli haalittua mitaleita niin nuorten olympialaisissa kuin MM-kisoissakin vähän kuin vahingossa. Ei siis ollut edes ihme, että sain ajettua itseni pahasti ylikuntotilaan, sairasteluihin ja loukkaantumisiin, kun vauhti oli alusta asti todella kova.

Tällä Harala viittaa muutamaan edelliseen vuoteen. Arvokkaaseen sellaiseen. Kun ihminen on luonteeltaan perfektionisti, niin lopputuloksena on usein ylä- ja alamäkiä, jotka kartuttavat varsin runsaasti elämänkokemusta. Hän kertookin avoimesti kokemuksistaan, sillä ne ovat opettaneet niin urheilijana kuin ihmisenäkin. Kun koko identiteetti oli perustunut nuoresta asti urheiluun ja menestykseen, ongelmien käsittely otti oman aikansa. Lopulta hän tajusi, että on ihan jees vaan Lottanakin.

– Tuossa taannoin otin hallikisoissa heti näin kauden alkuun ennätykset, mikä oli tietysti positiivinen yllätys. Viime kaudella sain tosiaan tehtyä comebackin takaisin kv-tasolle, joten nyt on hyvä meininki. Oon tällä hetkellä parhaassa kunnossa koskaan!

Täyspäiväisen urheilun lisäksi Haralan päiviin lukeutuvat vaihtelevasti sponsoritoimenpiteet, ravitsemus- ja treeniohjelmaneuvontaa sekä HERO RUN -juoksuvalmennusta. Näitä hän tekee toiminimensä kautta, mikä on myös urheilijoille helppo ja kevyt tapa tehdä liiketoimintaa. Tulevaisuuden kannalta Harala onkin mielissään, että kykenee jo nyt tekemään haluamiaan asioita, ja saamaan jalkaa ovien väliin urheilu-uran jälkeistä aikaa silmällä pitäen. Harala paljastaa haastattelevalle, että on haaveillut toimittajan ja juontajan urasta, mikä tekee haastattelutilanteesta hauskan. Oppimiskokemus, molemmille. Ja tätä haavetta ei varmastikaan haittaa Haralan ikään kuin itsestään syntynyt henkilöbrändi, esiintymiset, kuvaukset, työhyvinvointipäivät eikä luennot.

Näitäkin kaikkia hän on ehtinyt tekemään urheilun ohella.

Kysyttäessä yhteistyökumppanuuksien merkityksestä, ajautuu keskustelu helposti raiteilleen. Haralan sosiaalista mediaa hallitsee hän itse. Ilman paineita. Ja siellä näkyy tasan ne brändit, jotka hän haluaa. Uusimpana projektina Harala on avannut oman Youtube-kanavan; pysyäkseen ajan hermoilla ja palvellakseen kumppaneitaan paremmin myös arjessa.

– Olen aina suhtautunut yhteistyökumppaneihini tietyllä tavalla. Ja haluankin painottaa sanaa yhteistyö – molempien pitää oikeasti hyötyä kumppanuudesta. Konkreettiset asiat, ne mitä tehdään sekä arvot ja eettiset jutut ovat itselle tärkeitä asioita sponsoreista puhuttaessa. Logoja multa ei löydy kuin autosta, Harala naurahtaa.

Haaveena on myös pitkään ollut keksiä se ”oma hyvinvointijuttu”. Ja kokeilemallahan sen jutun löytää, jos on löytääkseen. Mutta siitä ei tarvitse huolehtia vielä. Harala kertoo iloisesti, että 2018 tulee olemaan hänen elämänsä paras vuosi. Pääkisat ja tavoitteet on asetettu Berliinin EM-kisoihin ja parin vuoden päästä pilkottaakin jo hänen uransa kohokohta – vuoden 2020 olympialaiset Tokiossa.

Harala uskaltaa sanoa ääneen, että ennätyksiä ja menestystä on tiedossa myös tänä vuonna. Jälleen. Ja se on ihailtavaa kuulla.

 

[button link=”https://ssl.tapahtumakone.fi/sbseminar” color=”black” newwindow=”yes”] HANKI LIPUT TÄSTÄ JA LÄHDE MUKAAN VUODEN SPORTTISIMPAAN BISNESTAPAHTUMAAN![/button]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *