Maalikuninkaasta kaupungin kiinteistökeisariksi

Tervetuloa seuraamaan Sport & Business Seminarin blogisarjaa, jossa tutustumme tarinoihin urheilun ja yrityselämän takana. Äänessä meillä on entisiä ja nykyisiä huippu-urheilijoita, jotka kertovat omia näkemyksiään sportista ja bisneksestä, niiden yhdistämisestä ja mitä vuosi 2018 tuo tullessaan.

Vaikka ammattilaiskunnosta ja palkintopolvien huippuvuosista onkin jo pieni hetki aikaa, niin Salibandyliigassa lähes 400 ottelua juosseen Sami Nymanin nimi keikkuu edelleen kaikkien aikojen pistepörssin korkeimmalla oksalla. Liigassa Gunnersia, Classicia ja Nokian Krp:tä edustanut Tampereen oma koltiainen takoi 332 runkosarjaottelussa huikeat 585 tehopistettä ja Nyman iski todella kovat 380 maalia.

Sillä pidetään edelleen maalipörssin kolmatta sijaa.

 

 

Ei vaadita edes lyhyttä matematiikkaa, jos halutaan kirjata lausunto, että pelitaidoista on ollut hyötyä myös perinteisempänä palkansaajana. Ammattilaisuran aikanakin jo asuntokaupan parissa töitä tehnyt Nyman tunnetaan Tampereella menestyvänä kiinteistönvälittäjänä, jolle sekä myyjä että ostaja sanoo kiitos, ensi kertaan. Nykyään Bo LKV:lla myyntijohtajana ja kiinteistönvälittäjänä toimiva Nyman kokee tärkeimmiksi kotiinviemisiksi urheilutaustasta etenkin laajat kontaktit sekä tavoitteellisuuden. Ja onhan se kovin selkeää; monessa lajissa, kuten myös salibandyssä pyritään tekemään maali.

Bo:lla maali tarkoittaa tyytyväistä asiakasta – pelisäännöt ovat yksinkertaiset.

Urheilun ja työelämän yhdistäminen on usein haastavaa. Etenkin liigatasolla pelaavalla salibandyammattilaisella, mutta myös muuten. Aikataulutus näiden välillä onkin ensiarvoisen tärkeää ja onnistuessaan se antaa tuplat energiaa siitä mitä se vie. Fyysisen kunnon tärkeys näkyy Nymanin mukaan kiinteistönvälittäjän hektisessä sunnuntaissa, jolloin pitäisi olla viidessä paikassa samaan aikaan.

Kysyttäessä urheilun hyötyjä, Nyman muistelee menneitä. 6-13 –vuotiaana nyrkkeilyä aktiivisesti harrastanut mailaveijari muistaa että turpaan tuli, ja aina siltä ”samalta kaverilta.” Kirjahyllyyn jäi neljä SM-hopeaa.

– Sen ymmärtää oikeastaan vasta myöhemmin, kuinka paljon urheilu on antanut. Yksinkertaisuudessaan: se pitää kunnossa ja sen avulla jaksaa painaa.

 

 

Nyman on onnistunut työssään löytämään urheilulle sopivat slotit, sillä kiinteistönvälittäjänä hän pystyy pitkälti itse määrittämään kunkin päivän aikataulut. Koska pelikentiltä on vaan niin vaikeaa pysyä poissa, niin hikijumppana toimii tällä hetkellä totta kai salibandy. Sami pelaa Tampereen Ilveksessä kakkosdivaria.

– Bo LKV jatkaa siitä mihin on täällä Tampereella jo vuoden ajan tähdätty, eli viedään yhdessä välitystoimintaa uudelle tasolle. Ideana Bo:n toiminnassa on se, että pystytään tarjoamaan enemmän arvoa kuin perinteinen välitysliike. Esimerkiksi käytettävät työkalut on eri levelillä; stailaus, ammattivalokuvaajan ottamat sisustuslehtitasoiset myyntikuvat, tehokas markkinointi nykyajan kanavissa takaavat tehokkaan myynnin. Bo haluaa näkyä siellä missä ihmiset on!

 

[button link=”https://ssl.tapahtumakone.fi/sbseminar” color=”black” newwindow=”yes”] HANKI LIPUT TÄSTÄ JA LÄHDE MUKAAN VUODEN SPORTTISIMPAAN BISNESTAPAHTUMAAN![/button]