Talenom hakee seminaarista tietoa tulevaisuudesta ja johtamisesta

Yksi Sport & Business Seminarin yhteistyökumppaneista on tilitoimistopalveluja tarjoava Talenom.

Talenom on suomalainen vuonna 1972 perustettu tilitoimistoalan edelläkävijä. Olemme yli neljässäkymmenessä vuodessa kasvaneet yhdeksi Suomen merkittävimmistä valtakunnallisista tilitoimistoista. Talenom Oyj:lle on myönnetty kahdesti Great Place to Work® -sertifikaatti. Tärkeimpiä tavoitteitamme on olla Suomen paras työpaikka ja erittäin houkutteleva vaihtoehto taloushallinnon ammattilaisille nyt ja tulevaisuudessa. Olemme kasvaneet vahvasti viimeisinä vuosina pääosin oman myynti- ja franchising-organisaatioiden tuoman myynnin toimesta. Talenom on rohkeasti ja ennakkoluulottomasti uudistanut taloushallinnon alaa ja tilitoimistomarkkinaa. Olemme esimerkiksi luoneet oman asiakaskäyttöliittymän sekä oman kirjanpito-ohjelmiston, joka on kehitetty vahvassa yhteistyössä ohjelmistotuotantoyksikkömme ja kirjanpidon välillä.

Digitalisaatio muokkaa todella vahvasti tällä hetkellä toimialaa ja olemme lähteneet tähän muutokseen mukaan ja päättäneet ottaa suunnannäyttäjän roolin. Mediassa on paljon pyöritelty ajatusta, että kirjanpitäjän työ loppuu tulevaisuudessa. Me uskomme erittäin vahvasti, että työ ei lopu, mutta se muuttaa merkittävästi muotoaan. Rutiinityö poistuu ja se korvaantuu haastavalla ongelmanratkaisutyöllä sekä asiakaspalvelulla. Asiakas- ja vuorovaikutustaidot korostuvat tulevaisuudessa. Uskomme kirjanpitäjän työn kehittyvän erittäin vahvasti konsultoivaan suuntaan. Yrittäjät kaipaavat apua talouden, verotuksen sekä hallinnon alueilla. Esimerkiksi budjetointi sekä tuloksen ja kassavirran ennustaminen sekä verotuksen optimointi on aihealueita, joissa hyvä talouden asiantuntija pystyy auttamaan yrittäjää merkittävästi. Uskomme tämän muutostrendin parantavan sekä asiakaskokemaa että henkilöstökokemaa.

Koska digitalisaatio muovaa nimenomaisesti ihmisten arkea, on erittäin tärkeää onnistua johtamisessa. Uskomme vahvasti hyvään lähiesimiestyöhön. Koska ihmiset ovat erilaisia, on jokaisen kohdalla tärkeää miettiä, miten oma polku kirjanpitäjästä konsultiksi kulkee. Esimiehen apu ja rooli keskustelukumppanina on ilmeisen tärkeä. Lyhyen tähtäimen motivoivien välitavoitteiden ja portaiden miettiminen on aivan keskeistä.

Olemme palveluyhtiö ja osaava ja motivoitunut henkilöstö on tärkein voimavaramme nyt ja tulevaisuudessa. Vain motivoitunut ja osaava henkilöstö pystyy tuottamaan parasta asiakasarvoa. Lähiesimiestyöhön panostamisen ohella haluamme investoida myös vahvasti koulutuksiin ja urapolkuihin talon sisällä. Olemme kehittäneet ainutlaatuisen Talenom Akatemian, joka sisältää erittäin kattavan koulutus tarjonnan ja mahdollisuuden kehittää osaamistaan haluttuun suuntaan. Akatemia sisältää monivuotiset kehittymispolut työtehtävien sisällä, mutta halutessaan voi hakeutua esimerkiksi esimieskoulutukseen tai oppimaan toiseen yksikköön.

Talenom lähti mukaan Sport & Business Seminariin puhtaasti siitä syystä, että teemat tulevaisuus ja johtaminen näyttäytyvät meidänkin tekemisessämme käytännössä joka päivä. Johtaminen ja johtajuus ovat molemmat sellaisia asioita, joissa ei koskaan voi olla valmis ja uusia työkaluja etsitään käytännössä jatkuvasti. Tämä sitä ajatusta vasten, että meidän tavoitteena on olla Suomen paras työpaikka. Myös nimekkäät ja ansioituneet puhujat kiinnostavat.

Lisäksi tietysti yhteistyö ja sen ylläpitäminen paikallisen oppilaitoksen kanssa on tärkeää, joka oli myös syynä mukaantulolle.

Uudet mahdolliset työkalut ja näkökulmat johtamiseen kiinnostavat erityisesti. Valmentava johtaminen on meillä osa arkea, ja termikin on urheilumaailmasta alun perin lainattu.

Juho Ahosola, tilitoimistopalveluiden johtaja, Talenom,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *