Urheilua ruudun molemmin puolin – Noora Toivon kuulumiset

Viime vuonna Sport & Business Seminarissa sosiaalisen median tempuista kertonut aitajuoksija, bloggari ja yrittäjä Noora Toivo, on energinen tapaus. Energisiä ovat myös projektit, kuten Elixir, joissa Toivo on mukana. Eliksiirihän tarkoittaa jonkin sortin ihmelääkettä tai -ainetta, ja vaikka Toivon habituksesta ja riemukkaasta asenteesta voisi toisin luulla, niin sellaisia ei ole tarvittu. Ei edes Red Bullia, vaikka hän päivittäin lähestulkoon aitojen yli lentääkin.

On tarvittu pelkästään kovaa työtä. Niin mondolla kuin tietokoneen näppäimistölläkin.

Toivo tunnetaan ainakin kahdesta asiasta. Urheilijana ja värikkäänä sosiaalisen median persoonana. Tällä hetkellä hän pitää huolen siitä, että töitä ei tulisi liikaa. Reenatakin kun pitää. Jos on uutisia lähiaikoina lukenut, niin kuulostaa varmasti oudolta, että Toivo joutuu toistuvasti kieltäytymään erilaisista työtarjouksista ja liikeideoista. Osalle urheilijoista se on kuitenkin arkipäivää.

– Meikäläisen selvä fokus on tällä hetkellä urheilussa, minkä vuoksi monelle jutulle joutuu sanomaan ei. Täysillä yritän tehdä töitä, että rikkoisin EM-rajan ja nappaisin Kalevan kisoista mitalin. Se vaatii paljon onnistumisia ja ehjän reenikauden.

Samaan hengenvetoon hän toteaa, että ennätykset on jälleen rikottava. Samalla äänenpainolla, kuin jokaviikkoinen täytys varmaan kaupassa käydä -pohdinto. Pakkohan se on. Kun kuuntelee Toivon äänihuulten muodostamaa jatkuvaa puhepatteristoa ja puhdasta innostusta, minkä se tilaan tuottaa, niin hidas hämäläinenkin ymmärtää mistä on kyse.

Sataprosenttisesti oman jutun tekemisestä, siitä hän meille nyt kertoo. Ne ennätysten poksauttamiset voi todellakin olla arkipäiväistää.

 

”Pitää olla ylpeä siitä mitä on saanut aikaan, eikä pyydellä anteeksi.”


Paikoitellen kärkkäästikin nykyajan ilmiöihin blogissaan huomiota kiinnittävä Toivo, on pitkäjänteisesti luonut itselleen sosiaalisesta mediasta ja internetistä väylän toteuttaa ja tienata. Ja siinä hän on kohtalaisen hyvä – saamaan rahaa siitä, mitä tekee. Kuten esimerkiksi vähän aika sitten ollessaan surffikurssilla Balilla. Hän kirjoitti tapansa mukaan blogiaan, mutta tällä kertaa myi touhuistaan lehtijutun ja kunnostautui näin ollen myös kaupallisten julkaisujen puolella. Tai vaikka aikasemmin mainittu Elixir. Tuotantoyhtiö oli seuraillut Toivon tekemisiä netin syövereissä, ja lopulta sitten kysynyt, että haluaisiko hän lähteä mukaan ohjelmaan. Kysyessään, että mitä se pesti vaatii, oli päätös tehty. Vaatimus kun oli, että tule sekoilemaan kameran eteen, eli suomeksi olemaan iloinen, avoin ja kykeneväinen improvisoimaan tilanteesta riippuen.

Urheilutaustasta on ollut hyötyä monessa vaiheessa omaa työuraa. Etenkin työmoraalin taso, tavoitteellisuus ja kehitykseen pyrkiminen ovat asioita, joita Toivo haluaa nostaa esille. Ja hän kokee, että samat asiat pätevät muillakin urheilijoilla – tekemisen draivi siirtyy usein pelikentiltä työelämään.

– Mun mielestä etenin verkostot, mitä on päässyt rakentamaan 15-vuotisen yleisurheilu-uran aikana, hyödyttää etenkin omaa tekemistä, ja toki sosiaalisella medialla on myös oma roolinsa tässä. Niistä on hyötyä nyt ja varmasti myös aktiiviuran jälkeen.

Ja verkostoista puheenollen. Reilu vuosi takaperin ei jännitetty lähtölaukausta. Vaan sitä, että muistaako Toivo varmasti kaiken, mitä suunnitteli. Hän jännitti Sport & Business Seminarin puheenvuoroaan niin paljon, että mielipidettä muiden aiheista ei löytynyt. Tai olisi varmasti löytynyt, jos olisi kerennyt keskittymään.

– Siinä meni muiden puheet ohi, kun jännitti omaa vuoroaan niin paljon. Heti kun pääsi lavalle, niin siitä se lähti – ihan kuin kisoissa lähtölaukauksen pamaus ja terävä polkaisu telineistä.

Tapahtumaan hän oli tyytyväinen. Ja oli koko haastattelun ajan tulossa myös tämän vuoden Sport & Busines Seminariin niin innoissaan, että unohti olevansa pääpäivänä ulkomailla.

– Mun mielestä on hienoa, että Tampereelle saadaan SBS:n kaltaisia uusia tapahtumia. Siellä on monipuolinen puhujakattaus ja paljon väkeä, joka haluaa kehittyä. Oikein oivallinen verkostoitumismahdollisuus, siis!

 

Lue lisää Nooran tekemisistä täältä!

 

[button link=”https://ssl.tapahtumakone.fi/sbseminar” color=”black” newwindow=”yes”] HANKI LIPUT TÄSTÄ JA LÄHDE MUKAAN VUODEN SPORTTISIMPAAN BISNESTAPAHTUMAAN![/button]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *